úterý 14. března 2017

Karešova třešeň

Karešova třešeň

Stromy třešní v kontejneru můžeme sadit během celého roku. Při vlastní výsadbě . Vhodná do lehčích a dostatečně. Zraje po Rychlici a Rivanu ve druhém třešňovém týdnu a . Třešně patří k naší krajině odnepaměti a jejich rané, sladké ovoce je oblíbené již mnoho staletí. Jaké odrůdy pěstovali již naši předkové?


Cizosprašná třešeň , srdcovka. Původ: Česká republika, náhodný semenáč. Vzrůst: velmi bujný, později středně bujný. Vytvářejí velké vysoce . Původní česká raná odrůda třešní – srdcovka. Stromy rostou v prvních letech velmi bujně, v plné plodnosti středně bujně.


Kvetou středně raně . Tmavá srdcovka, poloraná – zraje v první půli června, česká odrůda z počátku 20. Dužnina je krémová, tuhá, sladké chuti. Plodí dobře a pravidelně. Napoleonova třešeň patří do pestrých chrupek.


Latinsky: Prunus avium Karešova. Roste bujně, tvoří široce rozložité, mohutné koruny. Jedná se o středně ranou srdcovku. Thurn Taxis´, Hedelfingenská´,.


Třešně jsou druh ovoce, které se řadí mezi peckoviny. Kaštánka´, ´Troprichterova´,. Karešova třešeň je tmavá srdcovka s velkými tmavě červenými plody.


Raná, cizosprašná tmavá srdcovka. Chuť : navinule sladká, aromatická, velmi dobrá. KAREŠOVA třešeň raná tmavá srdcovka, podnož Colt, špičák, kontejner. Třešeň patří do čeledi Rosaceae – růžovitých. Populární raná tmavá srdcovka českého původu.


Rané odrůdy třešní a višní - skvělá kolekce časných třešní a višní za výhodné ceny. Nakupujte již dnes kvalitní sazenice. Rychlé dodání, skvělé ceny, kvalitní . Raná cizosprašná tmavá srdcovka s chutnými plody, pro přímý konzum, pěstování ve všech oblastech.


Karešova třešeň

Patří k neplodnějším raným odrůdám současného sortimentu. Základní chemické parametry plodů několika odrůd třešní. Třešně, celková sušina, rozpustná sušina, popel, dusíkaté látky, redukující. Pokud nemáte v okolí třešně ,které kvetou ve stejnou dobu jako vaše Kareška,budete si muset pořídit třešni ještě jednu, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky