středa 20. prosince 2017

Laťování

Správné laťování je základním kamenem každé kvalitně zpracované skládané krytiny. Dobře vyznačené šňůrování znamená poloviční . Přes nadkrokevku jsme dali laťování , prošroubovali ho speciálníma šroubama až do krovu, a tím jsme tuto fázi 10. Používejte běžné střešní latě (35) x mm.


Laťování provádíme pro ploché i šikmé střechy. V této fázi je již nutné vědět přesný typ krytiny, kterým bydete pokrývat střechu. Jaký systém laťování použít pro betonovou střešní krytinu? Jak rozpočítat kontralatě a jejich umístění? Konkrétní návod najdete zde.


V dalším kroku stavby střechy si ukážeme přesný postup od bednění až k pokládání latí krok za krokem. Střecha je nejdůležitější část domu a sami jsme si na ní netroufali. Rekonstrukce střech bez vodorovného laťování.


Laťování

Ani ta nejlepší střešní krytina nebude dobře a spolehlivě fungovat, když nemá pod . Provádíme tedy pojistnou hydroizolaci, kontralatě a. Vyztužení krovu zajišťuje ještě laťování , u novějších domů bednění. Latě bývají často ručně tesané jen ze dvou stran ze slabé tyčoviny. Základy klempířského minima.


Pravidla správného laťování. Nejdůležitějším krokem před pokládkou střešní krytiny je správné rozměření krovu a určení vzdáleností latí podle . Následují způsoby pokládky bobrovky, konkrétní informace pro vzdálenosti laťování a provedení detailů, jako je hřeben či okapní hrana. Pokud se střecha skládá ze dvou či více délek, překrytí činí 2mm. V místě překrytí doporučujeme použít těsnící pásku a podpůrné laťování. Správné a přesné laťování usnadní a zrychlí následnou montáž krytiny.


Proto je důležité věnovat laťování patřičnou pozornost a dodržovat montážní postup. Při hustějším laťování je nutné tašku upravit řezem. Slouží k odvětrání střešního pláště podél hřebene či nároží.


Princip laťování na standardní střešní konstrukci viz obr. Okapové lemování se může použít i při řešení přesahu do žlabu krytinou viz. Tato taška umožňuje tzv.


Laťování

Firma, kterou jsem si (nutno dodat bohužel) zvolil pro realizaci střechy, . Latě jsou mechanicky kotvené kolmo na . Na krokve nárožní se přibije z obou stran bednění nebo laťování pro krytinu. Proto musí být nárožní krokev podle tohoto laťování seříznuta, čímž vznikne . MONTÁŽ LAŤOVÁNÍ : 11. Rozpon latí se liší dle provedení střešní krytiny. Pro typ Satjam Roof Classic, Satjam Grande Plus a Sa- tjam Trend je . V případě zateplených střech použijte difúzní folii,.


Prohlédněte si alba na téma – laťování střechy. Získáte tak jedinečnou inspiraci ze stovek českých alb, nahraných každý den na Rajče. Objevujte, hodnoťte a . KMB Beta a KMB Hodonka jsou profilované tašky se zvýšenou vodní drážkou.


Laťování

Dvojitá podélná drážka zabraňuje zafukování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky