středa 22. července 2015

Umělé sušení dřeva

Sušení dřeva je charakterizováno jako cílené snižování jeho vlhkosti. Ke snížení vlhkosti ve dřevě slouží přirozené nebo umělé sušení. Přirozené sušení se řídí stejnými zásadami jako sušení umělé , a proto závisí také na teplotě, vlhkosti . Nejběžnějším zařízením pro umělé sušení dřeva je komorová sušárna . Běžně se používají dvě metody sušení dřeva. V tomto článku se podíváme na dvě základní metody, tj. Mezi hlavní důvody pro sušení dřeva.


Umělé sušení dřeva

Zkracuje dobu sušení, dosahuje se nižších hodnot vlhkosti dřeva a lze vysoušet na požadovanou vlhkost. Umělé sušení je rychlejší, účinnější. Ceník umělého sušení řeziva bez DPH za m. Sušení řeziva jehličnatého ( sušení pod vlhkosti).


Smrk, jedle (tloušťka). Dřevo se proto profesionálně suší v tzv. Existuje více typů umělého sušení , které se liší nejen dle výše nákladů, ale také podle . Co budete ke stavbě hráně pro sušení dřeva potřebovat? Pokud řezivo potřebujete vysušit na nižší vlhkost je potřeba využít umělého sušení v sušárně. V prvním dílu seriálu o sušení dřeva vám poradíme, kde v konstrukci můžete použít.


Umělé sušení dřeva

Dielektrické sušení řeziva při atmosférickém tlaku prostředí. Výroba a prodej: - dřevěné obaly a bedny (exportní balení) s možností balení - řezivo (hranoly, prkny, latě, palubky) - sušení dřeva. Domašov - Česká republika . Okna, dveře, zábradlí, repasy nábytku včetně sušení řeziva , exportní bedny.


Základy umělého sušení dřeva byly vytvořeny vysoušením ve vytápěných dílnách. Rozeznáváme základní dva tyty sušení , a to přírodní a umělé. Vlhkost na jakou je třeba dřevo vysušit je odlišná podle druhu stromu . Vysvětlí proces přirozeného a umělého sušení řeziva. Objasní pojem obrábění dřeva a na obrázku vysvětlí geometrii obráběcího nástroje.


Umělé sušení dřeva

V obecné rovině lze . Jaké sušárny se používají v praxi častěji – komorové nebo tunelové? Správná odpověď : 24. Novinky ve stavbě sušáren - především na pilách.


Jak zamezit trhlinám u kulatiny a řeziva. Nejpoužíva- nější způsob umělého sušení je sušení teplovzdušné, kdy se teplo do sušeného dřeva přenáší proudícím teplým vzduchem. Sušírna může sloužit k sušení ovoce, lnu nebo jiných zemědělských produktů,.


Tento cyklus se neustále opakuje, dokud dřevo nedosáhne požadované . Samotné sušení dřeva nelze nějak konkrétně určit, záleží na mnoha.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky