čtvrtek 5. února 2015

Ošatky ze slámy

Návod ako si vyrobiť ošatku zo slamy podľa postupu, ktorým sa vyrábali po tisícročia z prírodných materiálov, slamy a štiepaného vŕbového . A hlavně i praktická! Pořádáme kurzy: Ano Chci se naučit techniku Ošatky ze slámy. Jedná se o prvotřídní ošatku s životností přesahující desítky let. Z dřívějších dob jsou známé ošatky a nádoby ze slámy.


Ošatky ze slámy

My vám ukážeme, jak si takovou ošatku udělat ze suché trávy. Ve slaměných nádobách se skladovalo . Výsledkem je, že sláma je obtáčením lýka téměř celá zakryta. Klasická ošatka našich babiček vyrobená ze slámy a spletená lýkem.


Využijete ji na ovoce, ale především na kynutí chleba. Akce Jako za starých časů - výroba ošatky ze slámy začíná Sobota 20. Domů Zboží Hledání zboží: ošatky ze slámy. Během sedmihodinového kurzu se seznámíte se starodávnou řemeslnou technikou a vytvoříte si vlastní slaměnou ošatku.


Ošatky ze slámy

Brno, Lipová 2 od do 20:hod. Na workshopu lektorky Jany Papírníkové si vyzkoušíte vyrobit ošatku ze slámy s pomocí lýka a jehly. Návštěvníci výstavy se budou moci přesvědčit o estetické, . Workshopy k výstavě Ze stébel a proutí. Jistě nejrozšířenější a nejznámější byly ošatky – nezbytná součást vybavení vesnické domácnosti. Kynul v nich chléb a každá hospodyně jich musela mít celou . Lenka Kmošková ze Sebranic jako jediná v Pardubickém kraji plete ošatky ze slámy.


Foto: Iveta Nádvorníková. Nositel tradice… Co pro vás . KURZ POUZE PRO DOSPĚLÉ. Mnohem zajímavější byly však již produkty zpracované ze slámy. Ošatky , košíky, moušnice a další nádoby ze splétané trávy - této skupině . Prohlédněte si podrobné informace a aktuální termíny kurzu: Ošatky ze slámy.


Ošatky ze slámy

Vyráběli jsme ošatky ze slámy. Renaty Němečkové upletli své první slaměné výtvory. Podívejte se na výsledky naší sedmihodinové. Líbí se vám tyto jednoduché tradiční ošatky z přírodního materiálu? Už jste také zkusili předchozí návrh?


Pojďte si vyrobit vlastní. Doba, kdy si lidé sami dokázali spoustu věcí vyrobit je již pryč. Záplava snadno dostupných výrobků vnucovaná vtíravou reklamou v nás . Inzerát Staré ošatky ze slámy v okrese Domažlice, cena 200Kč, od Jaroslava Kopcová na Sbazar.


Popis: Dvě staré ošatky ve velmi dobrém stavu, udržované. U nás nakoupíte nebo prodáte, co potřebujete!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky