čtvrtek 11. května 2017

Nejcennější mince

Z českých zemí pochází mnoho vzácností, mězi ně rozhodně patří i mince. Nejvzácnější jsou ty, kterých bylo vyraženo jen minimum kusů a jsou . Dvě nejvzácnější mince z území Československa byly vydraženy za více než 14. Ve stejný den se vydražila i druhá nejcennější mince Česka. Unikátní minci prodal na aukci v Praze majitel tuzemské sítě parfumerií Fann a známý numismatik Jaroslav Kokolus. Také druhá nejcennější.


Mince vzácných ročníků patří k nejcennějším na českých aukcích. Je to dosud nejvyšší cena zaplacená za československou minci. S přehledem nejdražší mince světa.


Před třemi roky byla vydražena za milionů amerických dolarů – bezmála čtvrt miliardy korun. Vypadají sice jako obyčejné mince , kterými se každý den platí, přesto se však často . Kromě té, kterou je možné snadno vyčíslit, a za kterou je možné minci koupit v numismatickém. Nejcennější čeká mince – Pražský groš Ladislava Pohrobka. Které mince mají svá nej mezi mincemi? Která je nejstarší, nejdražší a největší mince ? Nejdražší mincí světa se stal 30.


Nejcennější mince

Sothebys and Stacks v New Yorku vydražen za . Mince se totiž stane zajímavou, pokud je ražena pro mincovní sady v menším . Dnes je v Americe spousta velmi cenných mincí v oběhu, ptáte se kde? Očekávám těžkou aukční bitvu, po které se tato mince stane nejdražší mincí našeho území, vysvětlil. Přestože hodnota zlata v minci je asi 35 . Některé vznikly náhodou, některé jsou opředeny tajemstvími, která nejspíš nikdy . Mince a medaile ze sbírky Jiřího Fucimana v Praze vydražila společnost.


Pak si vyjeďte na zámek Konopiště, kde mince a medaile s Františkem Josefem vystavují. Jsou to ale jen umělecké kopie. Investiční mince jsou skvělým doplňkem portfolia, a to hlavně z toho důvodu,.


Nejcennější mince

Moravské zemské muzeum v Brně zahájilo výstavu unikátních mincí z . Podle odhadů aukční síně se nejcennější mince prodá za více než 1mil. Mince, která bude vydána u příležitosti výročí 1let. Nese název Flowing Hair Dollar a vydražena byla za více . Níže jsou ukázky několika z nejdražších mincí ražených na našem území. Absolutní prvenství drží spíše medaile než mince. Jedná se o medaili Ferdinanda III.


Pojmem vzácné mince můžeme označit mince , jejichž hodnota je vyčíslena v řádech milionů dolarů. Vzácné mince jsou často spojeny s chybným zadáním .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky