úterý 27. srpna 2019

Pletení na rámu

Pletení na rámu

Podívejte se na další nápady na téma Knitting . Práce na krosienkách ( rámu ) je staré umění. Práce je velmi rychlá, protože přibývá na obou koncích. Potřebujeme k ní rám z měkkého . U nás doma se odjakživa pletlo. Maminka i babička byly zdatné pletařky, které zvládly uplést všecko.


Když se pokoušely přimět k pletení mne, . Prozkoumejte nástěnku pleteni na ramu uživatele Kopečná Eva,. Blanka Mikolajková z Rožnova pod Radhoštěm se věnuje starým textilním technikám. Osvojila si i pletení na rámu : krosienku. Finger knitting - Duration: 11:16.


Katrincola yarn - prodej. Videomanuál k technice pletení na rámu. Tento DIY šátek výukový program ukazuje, jak plést šátek na pletení tkalcovský stav. I ukazují, jak plést krok za. PLETENÍ NA RÁMU není u nás prací nez)ám.


Pletení na rámu

Technika krosienkování známá také jako pletení na rámu či sprang, je technika založena na křížení osnovních nití, které jsou napnuté na rámu. Někdy se také nazývá pletení na rámu , francouzské pletení, pletení na stativkách apod. V anglicky mluvících zemích je známá pod názvem sprang. V pořadí druhý nejstarší nález je . Práce se zabývá tradiční textilní technikou „ pletení na rámu “. V mé bakalářské práci je popsána technika pletení na rámu , její postupy a rozdělení. Zabývá se starou technikou pletení na rámu , jíž se říká krosienka.


Dokument zatím nebyl ohodnocen. Technika pletení na rámu – krosienky je velmi jednoduchá a přitom dokonalá svým uspořádáním. Neexistuje líc a rub, obě strany úpletu jsou stejné, takže . Originální nálezy ze severní. Ruční tkaní, pletení na rámu - Folklorní sdružení ČR.


Pletení na rámu

Bent Cane Sprang-Tapestry Project. Ruční pletení je metoda zhotovení plošné textilie z přiváděné niti, ze které se tvoří a. Ojediněle se ruční pletení provádí na rámu nebo na formě nebo bez . Předtkalcovské techniky - pletení na rámu - krosenka - 3. Celodenní kurz techniky pletení na rámu s lektorkami Blankou Ammann Mikolajkovou a Sylvou Antony Čekalovou, prohlídka výstavy Krosienka. Kurz je dvoudenní: středa od 9. Autor: Mertová, Petra. Zdrojový dokument: Křížová, Alena.


Archaické jevy tradiční kultury na Moravě . Lidové tkaní krosierka výrobky z kukuřičného šustí. KONTAKTNÍ ADRESA: Ivana Hedbávná. Cílem dvoudenního kurzu bude pletení vlastní síťovky na rámu. Počet míst kurzu je omezen na osob. Workshop dle aktuálního počasí proběhne na dolním . CZ - rezervační a informační systém.


Rodina se však brzy přestěhovala do Rožnova pod . Náhradní úchyty k rámům Easy Clip firmy Zolotoe Runo. Pletení na rámu (krosience) Rožnov pod Radhoštěm. Balení obsahuje kusy úchytů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky