čtvrtek 12. září 2019

Lák na uzení

Lák na uzení

Tak jako u metody domácího nákládání masa na uzení používáme stejné druhy soli nebo rychlosoli, jen se v různém poměru ředí vodou, tzv. To dáváte nasolené maso a ještě lák se solí? Bydlí v paneláku a kvas švestek a naložené bůčky na uzení nakládá pouze do tlustostěných . Uzeni bucek 63 Posts 28. Nakládání masa je všeobecně velká alchymie a každý má svůj oblíbený recept. Jenže jak začít, když s uzením nemáme žádnou zkušenost?


Lák na uzení

Měli bychom se na uzení dobře připravit. Pro první uzení jsem se rozhodl vyzkoušet vyudit klasický bůček, kousek. Před uzením ale musí maso řádně oschnout, nesmí se zavěsit do udírny zvlhlé. Výsledek byl chutově trochu jiný než znám a hlavně velmi zajímavý a tak mě napadlo zkusit svůj klasický lák nějak obohatit o tyto exotické . Zpravidla se jako lák používá směs soli (1g) a cukru (g) na litr vody. Na maso se ale už lije předem připravený lák.


Vše je sice zdlouhavé, ale výsledek stojí za to. Lák : na litr převařené vody asi 130g solící směsi. V současné době je uzení masa v domácích udírnách a nakládání do láku tak není žádnou výjimkou.


Rozhodně se jej nebojte. Připravit si ten správný lák totiž . Udíme kousky které váží kolem kila dvacet. Nechal jsem lák krátce přejít varem, vychladil ho na pokojovou teplotu a zalil maso. Po zalití masa lákem je ještě možné přidat nad maso několik cibulí, . Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Třetí den po naložení je možno připravit lák na zalití.


Solný lák složený z litrů vody, kg soli a 100g cukru. Udit můžeme ledasco, vepřový bok je ale surovinou k uzení velmi vhodnou, a proto se také těší mezi milovníky domácí. Lák svaříme a necháme vychladnout.


Lák na uzení

Berte uzení takové, jaké je, nebo raději neuďte vůbec. Praktici tvrdí, že lák má chutnat jako mírně přesolená polévka. Kdo má rád libovější maso, schová si na uzení krkovičku. Pak si připravíte lák : Svaříte vodu osolenou asi jako mírně přesolená polévka na . Po 7-hodinách uzení začíná být vyuzená i další část jako jsou anglické slaniny, kotletky,.


U větších ryb je lepší místo suchého solení použít solný lák. Další tipy pro uzení. Lák můžete obohatit ještě o jalovec, česnek nebo víno. Maso nenechávejte v udírně příliš dlouho, aby nebylo vyschlé, . U Průhonu 2 Praha 7. Ten je na uzení ideální, protože se jedná o tučnější rybu. Vše o uzení Někdo při překládání masa starý lák vylévá Solení na.


Lák lze také povařit a poté jej ochladit studenou vodou. Nakládací udící lák Johannova receptura pochází od Drážďan. Nádobu vzduchotěsně – Po až dnech přerovnáváme. Postup přípravy receptu: Rybu vyvrhneme, zbavíme šupin a opláchneme. Ryby nasolíme kuchyňskou solí nebo.


Lak na uzení masa recepty, které budete milovat. Pokud máte docela novou udírnu a ještě jste s uzením nezačali, poradíme vám. Není moc času, čili jsem rozhodnut ho napíchat solným lákem.


Kolika procentní by měl lák být? Gewürzmüller SCHIADIT SN kg. Přípravek pro nastřikovací lák na uzená masa a vysoce kvalitní šunkové výrobky s nástřikem až 30… s DPH.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky