úterý 1. září 2020

Jak vyčistit lednici

Jak vyčistit lednici

V čisté lednici se nemnoží nebezpečné bakterie ani plísně a neline se . Vyčistit lednici dočista do čista a přitom nepřibrat ani deko je snem nejedné z nás. Jenže chladnička potřebuje i jiné čištění. Chladnička potřebuje čistotu! Jde přece o místo, kde skladujeme potraviny.


Jak vyčistit lednici

Důvodů, proč lednička zapáchá, může být několik. V dobách poměrně nedávných, kdy bylo třeba chladničky a mrazáky pravidelně odmrazovat, se vnitřky lednic myly pravidelně. Už naše maminky používaly různé triky, jak vyčistit chladničku a zbavit se nažádoucího zápachu. Plátky citronu, ocet nebo. Jak vyčistit ledničku od nepříjemných zápachů, rozlitého mléka, plesnivých.


Lednici vyčistěte i zveknu, ale nejjemnější utěrkou, abyste . Jaký je správný způsob pro vyčištění chladničky a mrazničky? Před odjezdem na dlouhou cestu se ujistěte, že v lednici nejsou potraviny, které by se mohly . Každá lednička potřebuje čas od času důkladně vyčistit zevnitř i zvenku. Po takovém vyčištění lednice vyneste koš, aby vám byt či dům nezapáchal po . Rychlovarná konvice zanesená usazeným vodním kamenem, mikrovlnná trouba zacákaná desítkami ohřívaných jídel, nevábně vonící lednice. Zkrátka a dobře, lednice je základ spokojené domácnosti.


I samoodmrazovací lednici je třeba pravidelně čistit a odborníci se shodují, že by to . Alespoň 2× do roka je třeba lednici vyčistit důkladně. Na důkladné čistění či odmrazování chladničky si vyberte den, kdy není příliš horko, . A to i přesto, že je lednice. Lednice bude nějaký čas otevřená, a pokud by chladila, vyplýtvalo by se.


Pro dokonalé vyčištění prostoru lednice můžete zvolit teplou vodu s . Než se pustíte do mytí a čištění ledničky, tak ji prosím odstrojte. Co myslím tím odstrojit? Dát stranou všechny ty drobnosti, které pro nás mají . Měkké světlo z lednice působí jako magnet. Odstranění už napadených potravin a důkladné vyčištění prostoru.


Jak se zbavit nepříjemného zápachu z lednice a mrazáku? Jak obnovit a vyčistit zašlé spáry v koupelně? Vnitřek lednice se dá vyčistit pastou z jedlé sody a teplé vody nebo ze směsi teplé vody a octa.


Pár kapek citrónové šťávy vás zbaví zápachu octa v lednici a . Jak na smradlavou lednici už rozebírají maminky na webu eMimino. Nejlépe se lednice a mrazák čistí v zimních měsících – a to z toho důvodu, že můžete potraviny snadno uskladnit na balkoně. Pak je samozřejmě čas chladničku vyčistit. Přestože chladnička nemusí být viditelně špinavá, doporučujeme ji zhruba každé týdny vyčistit. Věřte nebo ne, ale lednice by se měla čistit zhruba jednou měsíčně.


Jestliže se vám to zdá přehnané a říkáte si, že za tak krátkou dobu se . Dnes už je většina lednic vybavena moderními technologiemi, které nám tuto práci usnadňují, ale přesto bychom měli ledničku pravidelně čistit. Mame vestavnou lednici ,voda steka po zadni stene, ale ta odtokova dirka je ucpana a vsechny voda tece . Doporučujeme vzít ideálně brčko a odtokový kanálek profouknout. Po té můžete odkapávací misku na kompresoru vyčistit.


Pokud nám po zběžném vyčištění lednice stále překáží nějaký zápach, je nutno ji pořádně umýt. Potraviny přendáme do nádob držících chlad a odložíme je do .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky